ystävänpäiväkattaus5 ystävänpäiväkattaus8 ystävänpäiväkattaus9 ystävänpäiväkattaus10
Talven sohjon keskellä mieli halajaa piristysruisketta, joten halusin vinkata teille uudenlaisen ehdotelman ystävänpäivän kattaukseen. Pöydän äärellä ollaan värikkään eloisissa paratiisitunnelmissa, nautitaan lempikahvista, kuohuvasta ja ihanista vitamiinipommeista ja irtaudutaan hetkeksi arjesta! Rakenna ystävälle tai rakkaalle onnellinen haaveiluhetki aamiaisen tai iltapäivän nautinnoksi ♥ Mikäpä estää vaikka kosimasta paratiisin äärellä 😉 .

Asettelin ensin pöydän keskelle pyöreän tarjoiluastian ja isot kukalliset Sagaformin termarimukit. Kahvimukien ympärille voi koota asetelman ystävälle mieluisista hedelmistä. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti, kuvassa näkyvien lisäksi mm. melonit, mansikat, viinirypäleet ja tuore ananas ovat monien suosikkeja! Laitoin tarjolle myös mehumaljan sekä kuohuviinilasit, joiden sisään lisäsin nuo suloiset papukaijaservetit (H&M). 

Kattauksessa olevat paperikukat olen askarrellut silkkipaperista. Kukkien ohjeen voit käydä kurkkaamassa vaikka täältä: Vappukattaus. Taiteltavan paperin kokoa muuttamalla saat erikokoisia kukkia. Muutama pieni turkoosi lintukoriste pääsi kukkien päälle koristeeksi. Kahvitermoksiin piti tietysti lisätä sekoitustikut joten valitsin puiset varrastikut, jotka olivat riittävän pitkät koska mukeillakin oli tuota kokoa. Tikkujen päihin askartelin pyöreät viuhkat ja pienet tekstiliput.

Viuhkat tein leikkaamalla keltaisesta paperista sopivan levyisen suikaleen (niin leveä kuin viuhkasta halutaan), taittelin sen haitaritaitoksilla, sidoin haitarin keskelle langan ja kiinnitin haitarin päät yhteen liimalla niin että pyöreä viuhka sai muotonsa. Keskelle jääneellä langalla voi sitoa viuhkan sekoitustikkuun kiinni. Viimeiseksi leikkasin sydänleikkurilla koristepaperista keskustan sydämen ja liimasin sen kiinni. Tähän voi toki käyttää myös valmiita sydäntarroja. Tikkujen tekstiviirit tein valmiista paperiliuskoista, liimasin kaksi erilaista paperia hiukan päällekkäin. 

Kaikkiin paperiaskarteluihin käytin Heydan tuotteita, eli silkkipapereita, keltaista askartelupaperia, vaaleaa koristesydänpaperia, sydänleimasinta ja paperiliuskoja. Kannattaa käydä tsekkaamassa citymarketeista Heydan askartelutarvikevalikoima tulevia juhlia silmällä pitäen (häät, rippijuhlat, pääsiäinen, valmistujaiset). Siellä on melko makeita juttuja :) .

Ystävä tai kulta ansaitsee tietenkin myös kivan lahjan ja tämä mielessä käytin Heydan valmista valkeaa kirjekuorikorttia. Koristelin sen punavihreillä leimasinperhosilla tähän paratiisiteemaan sopivaksi. Käytin vaaleanpunaista koristenauhaa kuoren sulkemiseen ja pieniä valkoisia sydäntarroja koristeiksi. Päällimmäiseksi tuli punainen sydäntarra. Kuori avautuu kirjeeksi, jonne voi sisällyttää kauniin runon, rakkausviestin tai vaikkapa matka- tai hemmottelulahjakortin. Naiset muuten pitäkäähän mielessä, tulevana karkauspäivänä 29.2 saa kosiakin 😉 .

P.s. Kirjekuorikortit ovat näyttäviä myös hääkutsuina. Jos kaipailet romanttisempaa ja pinkimpää kattausta, käy katsomassa aiempi ystävänpäivän kattaus täältä ->

♥ Hedelmällistä ystävänpäivää sinulle ystävä ♥

ystävänpäiväkattaus2 ystävänpäiväkattaus4 ystävänpäiväkattaus