ystävänpäivä2  Ystävänpäivä9  ystävänpäivä5
Nyt ollaan pastellisävyjen hempeissä ja romanttisissa tunnelmissa, tietenkin ystävänpäivän kunniaksi! Kattaus kahdelle, olkaa hyvät! Halusin koristaa päivää kukkasilla, kuohuvalla ja pienillä herkullisilla makeilla suupaloilla. Nättiä tuli, ja uskoisin että monet pikku- (ja miksei isommatkin) prinsessat tykkäisivät kattauksesta. :)

Kattaukseen tuotiin herkkyyttä ja romantiikkaa pienillä yksityiskohdilla, kuten pitsiliinalla, kukallisilla kahvilautasilla ja vaalean pastellin värisillä pienillä kipoilla. Niitä olen saanut mm. tuliaisiksi Euroopan matkoilta ja mietin että tähän kattaukseen ne istuvat tosi kivasti. Kaikissa kipoissa on lisäksi ihania pitsimäisiä pikkukoloja yksityiskohtana. Näihin on kiva piilotella erilaisia pieniä makeita herkkuja! Pitsistä isoa pöytäliinaa en omista, mutta valkea sopivan kokoinen pitsiverho ajoi saman asian. Asettelin pitsiverhon vain toisen (muovisen) vaalean pöytäliinan päälle. 

Keskelle pöytää valitsin matalan lasisen maljan, johon sijoitin muutaman vaaleanpunaisen yksittäisen kukan. Veteen voi laittaa vaikkapa tulppaaneja, joita löytyy tähän aikaan vuodesta monissa upeissa väreissä. Tulppaanien vihreät varret ja lehdetkin ovat kauniin väriset. 

Valkopohjaiset kukalliset kahvilautaset ja läpinäkyvät lasilautaset sopivat kattausaiheeseen, ja isossa osassa ovat nuo kuohuviinilasit, täynnä kuplivaa tietenkin! Itse pidän korkeista laseista eniten. Tuunasin kuohuviinilasien jalkoja hiukan lisäämällä valkoista helminauhaa, jonka kiinnitin läpinäkyvällä kaksipuolisella teipillä huomaamattomasti lasin jalkaan. Sydämenmuotoiset vaahtokarkit lautasilla olivat kaunis pieni lisä. 

Ystävänpäivän kahviliinat piti tietenkin muotoilla aiheeseen sopiviksi, joten valitsin helpon sydänteeman. Sydänmallisen servetin taitteluohje löytyy netistä myös sellaiseen versioon jossa sydän ”makaa” lautasen päällä, mutta pystyssä olevat servetit ovat mielestäni kauniimmat ja näyttävämmät. Sydämet on taiteltu yksinkertaisesti vain kääntämällä suorakaiteen muodossa (leveyssuunnassa) olevan lautasliinan sivut keskelle puoleen väliin ja nostettu liina pystyyn pöydälle. Käytin näitä ihania pinkkejä liinoja aiemminkin, lisätietoja täältä ->

Juhlapöydän keskelle poikittain laitoin leveän pinkin värisen silkkinauhan, jossa on valkoisia palloja. Kynttilöiksi päätin laittaa valkoiset kolmihaaraiset kynttilänjalat. Niissä oli valmiina pari hauskaa läpinäkyvää kristallia ja muotoilukin vähän tätä romanttista tyyliä. Kynttilät toimivat pattereilla joten taaskaan ei piuhoja tarvinnut vedellä pitkin pöytää.

Näiden kuvien saattelemana toivottelen kaikille hempeää ystävänpäivää!