syksy3 syksy5 syksy7 syksy1

Ihana juhlistaa hämärtyvää syysiltaa kera kynttilänvalon ja hyvän seuran! Mietin tovin miksi kutsuisin tätä kattausta, teema olisi yhtä hyvin voinut olla kesän lopettajaiset, syksyn saapumisen juhla, kekrit tai vaikka lyhtyjuhla. Päädyin kuitenkin perinteiseen; syysilta ja sen vietto on täynnä tunnelmaa! Kattauksen voi tekaista halutessaan vaikka terassille.

Syyskattauksen pääosaa näyttelevät sammalten peittämät laatikot sekä lasiset kynttiläpurkit, jotka sijoitin pöydän keskelle kaikkien ihailtavaksi. Lisätunnelmaa ja iloista fiilistä luomaan asettelin mukaan myös erivärisistä lampuista koostuvan valosarjan. Jos haluaa maanläheisempää tyyliä niin tämän valosarjan sijasta kannattaa valita vaikka beigen tai hiekan värinen pallovalosarja. Käyttämäni valosarja kulkee nimellä Airam Bile ja se löytyi Motonetin myymälästä.

Olen joskus hankkinut noita puisia laatikoita säilytystä varten ja ajattelin että nyt ne saavat toimia alustana asetelmalle, jota inspiroi luonto! Nostin laatikot ylösalaisin ja vuorasin pohjan leivinpaperilla. Laitoin seuraavaksi kynttiläpurkit laatikoiden päälle, ja sitten oli vuorossa erilaiset sammaleet ja puolukan, sekä mustikanvarvut. ”Revin” sammaleista sopivia paloja kuhunkin kohtaan. Melko helppoa ihan aloittelijallekin. Viimeiseksi tuikut ja kynttilät purkkien sisään. Valitsin erikokoisia lasipurkkeja, jotta asetelmaan tuli korkeuseroja ja vaihtelevuutta. Käytin mm. suolakurkku-, dippi- ja vauvanruokapurkkeja. Joidenkin purkkien kaulaan kiedoin/liimasin vanhoista katkenneista koruista säästämiäni ketjuja. 

Asettelin aterimet ja lautaset ihan perinteiseen tyyliin ja lautasliinat servettirenkaiden (ostettujen) sisään viuhkamaisesti seisomaan. Taitoin servettiä hiukan kaksinkerroin alaosasta jotta se pysyi tukevasti pystyssä. Tein vielä sammal- ja kynttiläasetelman puisen lyhdyn sisälle jonka sijoitin lipaston päälle. Siitä tuli tosi kaunis :) . Mustat pöytätabletit ja luonnonvalkoinen kaitaliina pöydässä eivät varastaneet huomiota valaistukselta. 

Kannattaa kokeilla, idyllinen & lempeä syysilta on parhautta!

syksy10 syksy9 syksy8 syksy4