pihajuhla4 pihajuhla2 pihajuhla1 pihajuhla3
Kesä on täällä aivan tuossa tuokiossa ja
meillä nautittiinkin jo lasten kevätjuhlista kuluneella viikolla. Alkavan kesän ja päättyvän kouluvuoden kunniaksi on mukava järjestää juhlat omalla pihalla ihanassa auringonpaisteessa! Pihajuhlat ei suuria esivalmisteluja välttämättä vaadi; hyvää juomaa, herkullista syötävää, kauniit astiat ja puutarhasta poimitut kukat, kasvit tai puun oksat pöydän koristukseksi. Itse käytin omenapuun oksia koristeluissa. Lapset voi helposti ottaa mukaan koristemateriaaleja valitsemaan!

Valitsin pöytäliinaksi vaaleahkon vihreän tasapintaisen maton, jonka päälle lisäsin yhden leveän luonnonvalkoisen kaitaliinan. Liinalle asettelin omenapuun oksia sinne tänne kattausta piristämään. Ihan vielä eivät omenapuut olleet kukassa mutta oksat näyttivät silti kivoilta. Käytin pieniä oksia myös kahviliinojen kaunistuksena, eli nidoin lankanarulla oksan kevyesti kiinni servettiin. Löysin pienet keltaiset Unikko servetit jotka sopivat tähän pihatunnelmaan mainiosti.

Pihajuhlat voisi hyvin rakentaa kertakäyttöastioiden varaan, mutta koska käytettävissä olivat nuo herkät kielo -kahvikupit päätin ottaa ne mukaan. Kielo on sopivasti alkukesän kukka, vielä yksi lempikukistani, ja vihreä värikin sopi hienosti pöytään. 

Kesäboolia varten kaivoin esille ison lasisen mehukannun, jossa ei ollut turhia kuvioita, vaan boolin sisältö (kurkut, jääpalat ja kiivit) tuli näyttävästi esille. Mehupillit asettelin kannuun josta jokainen sai poimia omansa ja lisäsin muutaman kiivin vielä kannun reunaa koristamaan. Tämä raikas vihreä mehubooli valmistui seuraavista aineksista: omenatuoremehua vajaa puolet, sitruunavichyä loppuosa, reilusti kurkku- ja kiiviviipaleita sekä jääpaloja.

Mikäpä sen parempaa lämpimänä päivänä kuin suussa sulava jäätelö, joten sitä meillä tarjoiltiin. Jätskiannokset koottiin vihreisiin Iittalan kulhoihin. Herkut saivat koristeiksi pikkuiset liput, jotka oli nopea askarrella Heydan tarrateipistä ja hammastikuista. Teippi taitettiin tikun ympärille tarrapuoli vastakkain ja leikattiin lopuksi lovi lipun päähän. Värivaihtoehtoja on monia, joten jokainen löytää varmasti kattaukseensa sopivan mallin.

Hyvää alkavaa kesää kaikille P.s. älkää aikailko pöytään siirtymisessä ettei jätskistä tule pirtelöä :)

pihajuhla5 pihajuhla6