picnic4  picnic5  picnic3
Smile! Lomanvieton tohinassa järjestimme lasten kanssa rennon piknikhetken, jossa saimme nauttia aimo annoksen ulkoilmaa ja välipalaherkkuja. Picnic-kattauksessa tärkeintä oli hauskuus, mukavuus ja helppous. Liian totisesti ei tätä kattausta kannata suunnitella! Huviretki suuntautui ihan vain omalle pihalle, mutta lapset olivat mukana tosi innoissaan. Valitsemani kertakäyttöastiat ja servetit toivat tuulahduksen paratiisia kattaukseen.

Hymynaamavartaat ovat hauskan näköiset kattauksessa ja ne ovatkin koko kattauksen keskiössä. Omena- ja appelsiininaamat on leikattu Vip -tuoremehujen purkeista (omena ja appelsiini) ja liimattu puuvartaiden päihin kiinni kuumaliimalla. Tässä voi hyvin lapsetkin olla apureina. Vartaisiin voi asetella kaikenlaisia hedelmäherkkuja ja laittaa ne pystyyn vaikka melonipalaan kiinni kuten meillä tehtiin. Kannattaa muistaa että isoista vartaista tulee melko painavia, joten asettelussa pitää vähän katsoa mihin kohtaan kunkin tikun asettelee että meloni pysyy nätisti pystyssä.

Tarjoiluastioiksi valitsin mm. Viilis -purkkeja joita meilläkin kertyy aina kaapin pohjalle. Mitä useampaa väriä löytyy, sen parempi! Purkit on mukavan kokoisia koska niihin mahtuu tarjottavaa pienelle porukalle riittävästi kun laittaa yhtä tuotetta aina yhteen astiaan. Jos tarjolla olisi vaikkapa salaattia, niin jokainen voisi näppärästi rakentaa omanlaisensa kun yhdessä purkissa olisi esim. fetaa, toisessa oliiveja, ananasta, pähkinöitä…jne.

Eväsretkellä mukavuutta ovat kertakäyttöastiat, jotka löysin H&M:n valikoimasta. Hennon vaaleankeltaiset mukit ja lautaset henkivät kesäistä paratiisitunnelmaa :) Samaa palmurantojen fiilistä edustavat valtavan söpöt papukaijaservetit, joihin ihastuin heti! Ne sopisi upeasti vaikka juuri paratiisiteemaisiin kesähäihin! Väriltään vaaleanturkoosit ruokaliinat käyvät yksiin mukien ja lautasten kanssa tosi kivasti.

Kuppien ja kippojen asetteluun en tällä kertaa kiinnittänyt paljonkaan huomiota, kunhan kaikki tarpeellinen oli syöjien käsien ulottuvilla niin se riitti. Mukava (lämmittävä) huopa oli tietysti ruokailijoiden alustana ja pieni (rannoillakin mukana ollut) varjo hiukan auringolta suojaamassa. Jos picnicille saa otettua mukaan pari tyynyä niin on super rentouttavaa löhötä hetki herkkujen ahmimisen päälle. Toivottavasti tykkäsitte kesäisistä ideoista!

      picnic1 Picnic