eastern12   eastern5   eastern11
Viimeinkin se lähestyy, nimittäin pääsiäinen, ja tätä juhlaa onkin odoteltu meillä kovin kovin malttamattomina! Kattauksesta huokuu värikäs ja iloinen pääsiäistunnelma, melkoista värien ilotulitusta. Tipunkeltainen on vahvasti läsnä eikä munia tietysti sovi unohtaa näin pääsiäisenä. Oodi keväälle ja auringolle!

Kattauksen rakentamisen aloitin hankkimalla vaalenkeltaiset neliönmuotoiset Rairuohokorit läheisestä Robinhoodista. Sieltä sain myös isot posliiniset avattavat munakipot sekä vaaleansiniset pikkutiput ja pikkumunia. Tipuja oli monen värisiä ja ne valikoitui lasten toiveiden mukaan. Keskikokoiset munat (vaaleansinisävyiset) hankittiin vielä Citystä. Asettelin munat sievästi astiaan ja lisäsin muutamia sopivan värisiä sulkia ja pikkutiput. Korin materiaali on siitä hyvä, että tiput pysyvät pystyssä kun jalat voi varovasti ”upottaa” korin reunaan kiinni. Toki koreihin saisi myös ruohoa kasvamaan.

Mitä pidätte lautasliinoista? Ihastuin niihin heti kaupassa ja servettien vaaleat värit istuvat tosi hyvin kattaukseen. Pohdin että yhden väriset ruokaliinat olisivat jättäneet kattauksen tylsäksi. Nuo ovat Dunin valikoimasta ja kooltaan 33x33cm. Halusin taitella liinat teemaan sopivasti, niimpä etsin erilaisia malleja netistä ja päädyin tuohon viuhkaan. Pupumalli on suosittu pääsiäisenä mutta pupuservetit olisi jääneet turhan pieniksi valitulla lautasliinakoolla. Taitteluohjeen voi opetella vaikka täältä ->

 eastern10  eastern16
 eastern4  eastern15
Pääsiäiskattaus ei olisi mitään ilman pajunoksia, siispä keräsimme niitä lasten kanssa sylillisen verran, jonka jälkeen oksat leikattiin noin 40cm pitkiksi ja niputettiin yhteen. Kiersin vaaleaa lankaa oksien alaosaan ja lopuksi lisäsin pienen puisen perhoskoristeen joka oli tullut oranssien pikkumunien mukana. Asettelin pajut keskelle pöytää ja muu kattaus rakentui siihen ympärille.

Sain idean paperisten munakoristeiden tekoon surffatessani verkossa Pirkan sivuilla. Vaaleankeltaista halusin ehdottomasti mukaan ja toisena paperina käytin sanomalehteä. Tarvitset paperia ja/tai sanomalehteä, lyijykynän, sakset, (kuuma)liimaa ja tovin aikaa :) . Piirsin ensin paperille vapaalla kädellä yhden munan jonka leikkasin irti ja käytin sitä muiden munien äärirajojen tekemiseen, jotta jokainen muna olisi samankokoinen ja valmis paperimuna sitten mahdollisimman symmetrinen. Yhteen valmiiseen paperimunaan kului noin 20kpl irtileikattuja munia. Kun munat on piirretty ja leikattu irti paperista, taitetaan (muna)paperit keskeltä pitkittäin kahtia. Taitetut paperit liimataan yksitellen toisiinsa kiinni takapuolelta (jonossa). Lopuksi liimataan viimeinen ja ensimmäinen paperi yhteen ja muna on valmis. Taitoksia kannattaa varovasti availla niin saa munalle kauniin muodon. Jos haluaa, viimeisessä liimauksessa voi lisätä ripustusnarun munan sisälle piiloon. Näissä omissani liimasin paperit seuraavasti: 5 keltaista, sitten 5 sanomalehtipaperia, sitten taas 5+5.

Seuraavaksi taitaakin täällä ovella kolkutella noidat! Ihanaa pääsiäisen odotusta!