pääsiäisbrunssi3 pääsiäisbrunssi
Rento pääsiäisbrunssi herkkujen äärellä on meidän mieleen! Pöytään katetaan vaaleita sävyjä, aamiaistarvikkeita ja muutamia pääsiäiskoristeita. Koristeiden asettelu ei ole niin piirun tarkkaa, joten pöytä on kiva kattaa lasten kanssa yhdessä ja nostella jokaisen lempikoristeet esille :) . Kiireetön, iloinen hetki on kiva rakentaa perheelle pääsiäispyhien keskellä. Ja mitä tarjottaviin tulee niin korostan helppoutta, valikoima muroja/mysliä, keitettyjä munia, paahtoleipää ja leikkeleitä, hedelmiä, voisarvia, mehua ja kahvia toimii varmasti! Jos haluaa nähdä hiukan enemmän vaivaa niin aamulla itse tehdyt sämpylät tai täytetyt rullaleivät on vaan NIIN hyviä (esim. Fazerin rieskarulla sopivasti täytettynä menee täällä suihin supernopeasti) :) .

     pääsiäisbrunssi5 pääsiäisbrunssi4 pääsiäisbrunssi6 pääsiäisbrunssi8
Pääsiäisbrunssin
astioiksi valitsin isot vaaleansiniset Koko -kahvimukit ja Lumi -sarjasta pienen katelautasen mukin alle sekä syvät lautaset murokulhoiksi. Väreihin ja pääsiäiseen muutenkin istuu kivasti Iittalan Taika -astia, jonne voi sekoittaa itselle mieluisan setin erilaisista muroista tai myslistä valmiiksi tarjoilua varten. Vihreät Marimekon jalalliset kulhot nostavat keitetyt munat upeasti esille ja mehukannuksi otettiin pääsiäisen värejä toistava kannu. Laitoin muuten kananmunien alle vielä muutamia keltaisia höyheniä koristeeksi.

Kahviliinat ovat ihanan keväisen vihreät ja pienet vaaleansiniset tipuset koristavat lautasia. Taustalla näkyy lasiset pillimukit, jotka askarreltiin Heydan ikkunateipistä (pupumalli) ja kangasnauhoista, joilla kiinnitettiin pillit lasien reunaan. Vähän koristusta pääsiäisen kunniaksi :) . Etualalla näkyviä vaaleansinisiä munalaseja lapset tekivät tosi innolla ja meille kertyikin aikamoinen määrä näitä munanpesäkoristeita. Lasin tai lasipurkin pohjalle voi leikata narua, lankaa, silkkipaperia, matonkuteita tai vaikkapa olkia ja siihen päälle asetella yhden sievän munan ja yhden sulan. Valmista tuli! Aika hauskoja pöytäkoristeita saa pienellä vaivalla. Hassut keraamiset puput (2kpl) on hankittu aiempina vuosina Anttilasta ja ne pääsevät meillä esille joka vuosi.

Pajunoksat tai koivunoksat korvaavat hyvin esim. narsissit tai muut pääsiäiskukat kattauksessa. Oksat aseteltiin yksinkertaisiin lasipurkkeihin ja ne koristeltiin sutjakkaasti Heydan valmiilla koristetarrateipeillä. Teipistä leikattiin vain pieni pala irti ja aseteltiin kaksin kerroin oksan ympärille. Viirimäisen tarrasta saa kun lopuksi muotoilee teipin reunan saksilla. Tämä on kivaa yhteistä puuhastelua lasten kanssa. Ja vinkki vielä teille joiden virpomisoksat on tekemättä: kipinkapin Citymarkettiin ja koristetarrateippiä hakemaan! Kaunista tulee nopeasti eikä muuta välttämättä tarvita. Pakkauksessa on useita sävyiltään toisiinsa sopivaa teippirullaa, aiheeltaan myös pääsiäiseen sopivia!

pupulasit

Herkullisia brunssihetkiä &
mukavia virpomisretkiä kaikille pikkunoidille!

P.s. Jos haluat lisää vinkkejä pääsiäiskattaukseen niin vilkaise aiempaa kattaustani täältä ->