loppiainen4 loppiainen2 loppiainen6
Valoisaa uutta vuotta 2016 kaikille! Esittelyssä tällä kertaa loppiaiskattaus, sillä joululoma päättyy pian tämän pyhän jälkeen, on siis mukava vielä kerääntyä yhteisen ruokapöydän ääreen perheen kanssa. Pimeys alkaa onneksi myös pikkuhiljaa väistyä joten katoin pöytäänkin pirteitä keltaisen ja kultaisen sävyjä. Loppiainen lupailee jo valonsäteitä! Tumma pöytäpinta toimii kivana kontrastina. Inspiraatiota etsin (ja löysinkin) Tessa Eveleghin Kata ja koristele kauniisti -kirjasta. Joitakin siinä olevia ideoita olen käyttänyt aiemmin. Esimerkiksi uuden vuoden kattauksessa käytetty servettirengas on mukailtu kirjan ohjeista. Pääset katsomaan sen täältä ->

Kirjotut paikkakortit on kiva idea toteuttaa myös lasten kanssa. Kun sopivan kokoinen korttipohja on leikattu paperista (itse käytin Heydan keltaista koristepaperia), tehdään rei`ittäjällä kohtuullinen määrä koloja paikkakortin reunoille ja pujotetaan nauhaa tai nyöriä reikiin. Omissa korteissani on noin 12 reikää per kortti. En mittaillut reikien paikkoja tai etäisyyksiä vaan tein reiät ihan ronskisti mihin parhaaksi katsoin. Jos haluaa särmän lopputuloksen niin voi mitata ja merkitä reikien paikat etukäteen paperiin. Paikkakortteihin voi myös hyödyntää vaikka joulun ylijäämät lahjanauhat.

Pöytäkoristeeksi asettelin kotoa löytyviä hedelmiä, tuore ananas suurimpana päätyi keskimmäiseksi ja pienemmät hedelmät sitten reunoille. Sitruunat ja omenat saivat sellofaanikääreet ruseteilla varustettuina. Lisäsin rusetin myös ananaksen ympärille. Olen joskus vuosia sitten hankkinut viinirypälekoristeet, jotka nyt nostin mukaan kattaukseen. Ajatus tästä hedelmäisestä pöytäkoristeesta syntyi tuosta Tessan kirjasta. Sieltä poimin myös ohjeen paikkakorttien tekoon.

Kultainen kaitaliina pöydän keskellä on Heydan kullanväristä kreppipaperia. Kultaa näkyy myös pikkuruseteissa, joilla nidoin ruokailuvälineet yhteen. Ruokaliinoiksi otin tällä kertaa harmaat, juhlavat pellavaliinat, jotka ovat kauniit ilman sen kummempaa taitteluohjetta. Lautasliinat on vain niputettu useampaan kertaan kolmion muotoon. Viinilasit omalta osaltaan lisäävät juhlan tuntua vaikka niistä nauttisikin ihan vain sitruunalla maustettua vettä :) . Näillä kuvilla toivottelen kaikille mukavaa loppiaista ja vuoden alkua!

loppiainen7 loppiainen1