lastenkutsut6 lastenkutsut3 lastenkutsut4
      lastenkutsut2 lastenkutsut1
Tässä jouluvalmistelujen välissä meillä pidettiin lastenkutsut, jonne kutsuttiin eskari- ja tarhakavereita mukaan juhlimaan. Lapsille sopiva synttärikattaus syntyi todella helposti aivan muutamalla osasella. Teemasta muodostui sirkushenkinen, eli värikäs ja iloinen kattaus. Väriä pöytään saatiin popcorniastioilla, pellenaamareilla, värivaloilla ja pillivalikoimalla. Liian monimutkaista tai aikaa vievää kattausta halusimme välttää.

Kaiken alustaksi laitoin muovipinnoitetun pöytäliinan, joka on helppo pitää puhtaana vaikka siihen kaatuisi lapsilta juomia. Tämä pöytäliinakangas, jossa on punasävyisiä palloja, löytyi Jotexilta. Kaikin puolin kiva pöytäliina, joka sopii sävynsä puolesta ihan ympärivuoden pidettäväksi. Tarjolla meillä oli mm. jäätelökakkua joten Iittalan jälkiruokakulhot sopivat siihen tarkoitukseen hyvin.

Oivalliseksi valinnaksi osoittautuivat punavalkoiset pahviset popcorniastiat, jotka täytettiin sipseillä, popcornilla ja vaahtokarkeilla. Näitä pahviastioita myydään esim. Citymarketissa. Pellenaamarit (4kpl) nappasin mukaani alelaarista Tokmannilta ja kiinnitin ne naamareiden omalla kuminauhalla popcorniastioihin koristeeksi. Värikästä valosarjaa käytinkin jo aiemmin syksykattauksessa, täällä lisätietoja siitä ->

Erivärisiä pillejä piti tietysti olla mukana kun kyse on lastenkutsuista. Asettelin pillit kruunumallisen kynttiläkehikon sisään, poistin vain lasisen kynttiläkipon ensin pillien tieltä pois. Kysyin muuten lapsilta mikä kattauksessa oli heidän mielestään parasta, johon sain vastauksen että pellenaamarit :) ja tietysti tarjolla olleet herkut!

Kohti joulua mennään, rauhaisaa joulunodotusta kaikille!