kynttilät5 kynttilät4 kynttilät1 kynttilät2 kynttilät3

Huomenna vietetään kynttilänpäivää ja vaikka kynttilänpäivä onkin kristillinen juhlapyhä (jolloin mm. keskiajalla vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät), voi tämän valoisan juhlan kunniaksi myös nauttia kotoisat sunnuntaikahvit kynttilöiden ympäröimänä. Kynttilänpäivän kattaus koostuu tietenkin kynttilämerestä ja väreiksi pöytään valitsin sinisävyjä, beigeä ja kermanvaaleaa. Nämä värit näyttävät kauniilta yhdessä. Sininen väri on muutenkin ”pinnalla” juuri nyt kaikenlaisessa sisustuksessa :) .

Tässä pöytäkattauksessa näyttävimpänä elementtinä ovat siniset lehdiksi taitellut servetit ja itse tuunatut kynttilät. Ostin myös ajankohtaisia tulppaaneja, eipä juuri ole kattausta johon kukat eivät sopisi! Pöydän pohjana on ihana kelloliina Jotexilta jonka päälle asettelin leveyssuunnassa luonnonvalkoiset kaitaliinat (3kpl). Kahviastiat kokosin eri sarjoista: Koko-mukit Arabialta, Kartio -juomalasit Iittalalta ja lisäksi siniset neliölautaset ja ruiskaunokkilautaset edullisemmista sarjoista.

Käärin kaksi kaupan tulppaaninippua joulusta ylijääneisiin lahjapapereihin ja asettelin kimput sitten isoon valkoiseen kulhoon. Toisin kuin valmistelukuvassa (1. pystykuva), kukkakimpuissa näkyy tummanharmaaseen lahjapaperiin käärityt kukat. Tämä on kiva tapa hyötykäyttää lahjapaperien jäämistöt jolloin kimpuistakin tulee sievemmät, etenkin jos haluaa viedä kukkia mukanaan vaikka ystävien luokse vierailulle mennessä.

Lehtiservetti on helppo tehdä, mutta se on silti kaunis ja näyttävä ruokaliinamalli. Pystyyn nostettuna, esim. juuri lasin sisälle laitettuna, malli on parhaimmillaan. Taitteluohje löytyy vaikkapa K-ruoka -sivulta täältä ->

Päätin kynttilänpäivän kunniaksi tuunailla vähän tavallisia kaupan pöytäkynttilöitä, kun ystäväni vinkkasi miten saadaan servettejä käyttämällä kynttilöihin lisää ulkonäköä! Valitsin koristelua varten kahviliinat, joissa oli beigen, kerman, mustan, violetin ja kullan sävyjä. Leikkasin aluksi auki taitetun servetin sopivan kokoisiin kaitaleisiin (yhdestä tuli 4 kpl). Itse voi päättää miten paljon haluaa jättää varsinaista kynttilää näkyviin. Poistin sitten kaitaleesta servetin valkean ns. takaosan. Tässä saa olla hivenen varovainen ettei paperi repeä. Sitten sytytin kynttilän palamaan (en sitä mikä oli käsittelyssä) ja lämmitin tavallista ruokalusikkaa kynttilän yläpuolella kuumaksi. Seuraavaksi pidin varovasti ”liimattavaa” servettiä kiinni kynttilässä samalla kun painoin ja sivelin lämpimällä ruokalusikan pohjalla sitä kiinni kynttilään. Lusikalla siis sivellään kynttilän päälle laitettua kahviliinaa, jolloin kynttilän steariini hieman sulaessaan toimii liiman tavoin. Tämä oli minullekin ensimmäinen kokeilu, joten lopputulos oli aika vaihteleva :) .

Kermanvärisiin kynttilöihin lisäsin vielä pieniä Heydan helmitarroja pinsettejä apuna käyttäen. Myös valkoisia pieniä kukkatarroja laitoin muutamia. Tällä tavalla saisi kyllä tosi upeita kynttilöitä tehtyä, eikun kokeilemaan vaan! Kynttilämeri kaipasi vielä lisää kynttilöitä, joten otin sinivihreitä ja ruskeita lasisia kynttiläkippoja mukaan kattaukseen. Aivan supertunnelmallista, kynttilöitä olikin lopulta pöydässä 11 kpl, eikä yhtään liikaa!

Nautitaan kynttilöistä ♥

      kynttilät kynttilät6