juustopöytä7  juustopöytä6  juustopöytä5
Say Cheese! :) Tätä juustoista herkkua on aivan pakko saada syksyn tullen ja täällä onkin kovasti odotettu että päästään nauttimaan juustopöydän antimista. Tyyliltään juustopöytä noudattaa perinteistä kaavaa ja kattaus on tehty tällä kertaa enemmän aikuiseen makuun. Punainen oli ehdoton suosikkiväri pöytään, jonka avulla koristeltu juustopöytä sai veden kielelle entisestään! Slurps ja nam!

Pöydän punaiset valkopilkulliset tabletit ovat Heydan paperivalikoimista. Ihanat paperiset lintukoristeet askartelin nopsasti valmiista paperisuikaleista, joita myydään kätevänä pakettina niin että liuskojen värisävyt sopivat varmasti yhteen. Näitä paketteja löytyy myöskin Heydalta (esim. paikallisen Citymarketin hyllystä)! Liuskat vain asetellaan päällekäin linnun muotoon ja liitetään vaikka nitojalla kiinni nokan, kaulan sekä pyrstön kohdalta. Tein osan linnuista viidellä ja osan neljällä eri paperiliuskalla. Näitä voisi vaikka ripustaa valaisimeen tai kattoonkin roikkumaan.

Viinilasinaluset olen myös askarrellut valmiista paperiliuskoista. Paperit ovat kivasti samanlaiset molemmin puolin, joten ei ole lopulta väliä kumpi puoli lasinalusesta on ylöspäin. Aluset veivät hiukan aikaa ja perusperiaate niissä on pujottaa paperi joka toisen liuskan yli ja ali. Aloitin liimaamalla kaksi liuskaa kulmasta yhteen 90 asteen kulmaan. Sitten lisäsin kumpaankin liuskaan vieriviereen (pienet raot)  lisää paperiliuskoja ja liimasin niistä joka toisen ylä- ja joka toisen alapuolelta kiinni. Lopuksi pujotin paperit toistensa yli ja ali niin että punos muodostui. Viimeiseksi liimasin punoksen päät kiinni. Yritys ja erehdys oli minullakin tässä hiukan tyylinä mutta aika hienoja lasinalusia saatiin.

Juustopöydän ruokaliinojen kuva on ihanan syksyinen, ja värikin sopi tähän vuodenaikaan, joten valitsin nämä Vallilan Dunille suunnittelemat servetit kattaukseen. Halusin muotoilla ne kauniisti pöytää koristamaan niinpä kokeilin uutta taitteluohjetta. Lehtiservetin ohjeen voi katsoa youtubesta vaikka täältä ->

Itse juustot asettelin pyörivälle puiselle juustotarjottimelle ja mukaan laitoin muutaman juustoveitsen. Pilkoin osan juustoista valmiiksi paloiksi ja osan jätin kokonaisiksi. Juustopöytä näytti kivemmalta kun mukana oli erikokoisia juustoja. Juustojen väleihin lisäsin lisukkeiksi viinirypäleitä, pähkinöitä ja tummaa suklaata. Itse keksivalikoiman laitoin ruokailijoiden oman juustolautasen viereen. Sivupöydälle voi sitten jättää keksejä tarjolle vielä santsausta varten. Ja eikun herkullista viikonloppua!

juustopöytä1  juustopöytä4  juustopöytä3  juustopöytä