joulupuuro5 joulupuuro2 joulupuuro1 joulupuuro3
”Puuroa täynnä on saavit ja kiulut…” Esittelyssä siis meidän joulupuurolle pyhitetty kattaus, jolla juhlistamme tietenkin jouluaaton riisipuuroa! Halusin pitää juhlavat valkeat astiat pääosassa kattauksessa, joten en lähtenyt rakentelemaan liian monisäikeistä koristelua. Kaunis valkoinen, ripaus joulunpunaista ja tummanharmaata riittivät. Mitä pidätte, onko sopivasti koristeita vai olisiko vieläkin runsaampi, more is more, parempi?

Puuropöytä koottiin hauskasti näin jouluun sopivasti pitkälti lahjaksi saamistani tuotteista. Marimekon lautasliinat sain vuosi sitten joulun alla ja tänä vuonna synttäripaketistani löytyi mm. punaiset pienet joulukellot. Neilikkakimppu, josta saksin leikkokukat ruokaliinojen pariksi, oli myös saatu lahjana. Kuvissa näkyvän puutontun isompi lapseni oli askarrellut.

Pöytäliinana käytin taas Jotexilta tilattua muovipinnoitettua pöytäliinaa, sama siis oli käytössä lastenjuhlissa. Harmaat pöytätabletit löytyi Tokmannilta. Ne sopivatkin hyvin talvisiin kattauksiin! Valkoiset astiat ovat juhlavaa Lumi -sarjaa ja taustalla näkyvät talviset kynttilälyhdyt Pentikiltä.

Kattauksen joulukellonarun tekee nopeasti sisal -narusta ja punaisista kelloista. Naru jää hauskasti lahjanarun omaisesti pyörteelle ja hiukan koholle :) . Ruokaliinat on ensin avattu suorakulmion muotoon ja sitten rullattu pitkulaiseksi. Meillä ahmittiin After eight -suklaita tässä taannoin, jolloin otin suklaakääreet talteen ja ne pääsivät nyt ruokaliinojen päihin koristukseksi.

Aiemmin olin jo kokeillut askarrella timanttikoristeita punavalkeista mehupilleistä ja kulkusista. Tein koristeet juuri nyt kovassa nosteessa olevien himmelien ohjeella. Valmiit koristeet kiinnitin roikkumaan puuropöydän ylle. Nämä ”pikkuhimmelit” tein muuten ihan normaaleista pilleistä, en siis käyttänyt ohuita askartelupillejä, ja lopputulos oli silti kiva. Netistä löytyy helposti ohjeita himmeleiden tekoon.

Nyt onkin sitten aika taas toivotella hyvää joulua & onnea vuodelle 2016!

        joulupuuro6 joulupuuro7 joulupuuro8