halloween151  halloween153
halloween150  halloween15
Ihanan ”pimeää” ja mustavalkoista kammotusmeininkiä Pyhäinpäivän ja Halloweenin kunniaksi. Mitään liian pelottavaa ei sentään ollut pöydällä esillä, pikemminkin lystikkäitä lepakoita ja muumiokynttilöitä. Lapset ovat kyllä olleet todella kernaasti mukana kaikissa halloweenkattaus -koristeluissa. Ovatpa saaneet muutkin huonekalut jo seittiä ja ällötyksiä ympärilleen :) .

Päätin julkaista kaikille ideaksi perheemme tämän vuotisen Halloweenkattauksen huolimatta siitä että blogista löytyy jo yksi aiempi juttu samalla juhlateemalla. Hankin uuden kellokuvioisen pöytäliinan johon tykästyin heti sen nähtyäni Jotexin valikoimissa. Musta-harmaa-valkoinen pöytäliina sopii monen kattauksen pohjaksi. Sattuipa sopivasti vuodenaikaankin nähden, nimittäin muistuttamaan kellojen kääntämisestä talviaikaan! Lisäsin kaksi mustaa pyöreää tablettia, jottei kattaus jäänyt liian vaaleaksi.

Kattaukseen askarreltiin yhdessä lasten kanssa hassuja lepakoita vessapaperirullista, mustaharmaasta tapetista ja Ajaston halloween askartelutarroista. Tapettipala pyöritettiin ensin rullan ympäri ja kiinnitettiin teipillä. Sitten rullien sivuihin tehtiin veitsellä viillot, joihin työnnettiin lepakoiden siivet. Paperirullan yläosaa painettiin etu- ja takaosasta hiukan lyttyyn, jotta muodostui lepakoiden korvat. Viimeiseksi lisättiin valmiit tarrakoristeet, eli silmät, kurpitsat ja lepakkotarrat. Näistä tuli aika hupaisia!

Muumiokynttilät (tai aavekynttilät) oli nopeita tehdä. Sideharsoa kieritetään lasipurkkien ympärille, lisätään silmät ja suut, joihin voi vielä lisätä hampaita halutessaan. Laitoin ledtuikut lasipurkkien sisään tällä kertaa, jolloin valo oli selkeästi kylmemmän sävyinen aitoihin tuikkuihin verrattuna, mutta näytti silti ihan mukavalta.

Tarjoiluastioiksi valikoitui iso kristallinen malja, josta voi tarjoilla vaikkapa kurpitsakeittoa alkuruoaksi, ja pienempi kristallimalja esim. halloween makeisten tarjoilua varten aterian päätteeksi. Jalalliset juomalasit asettelin kattaukseen ylösalaisin, jotta niiden pohjaan sai liimattua vielä mustat tarrakoristeet. Ruokaliinat jätin ihan vain neliöksi lasien alle, mielestäni muuta ei tarvittu. Taustalla peileissä näkyy hämähäkinseittiä, jota voi ostaa valmiina pakettina esim. BR-lelukaupasta. Muutama muovinen hämähäkkikin löysi paikkansa sieltä. Halloweenkattaus alkoi olla valmis!

Sitten odottelemaan itse H-hetkeä, mitähän jännää tapahtuukaan 😉

P.s. Jos haluat voit käydä katsomassa viimevuoden halloweenvinkit täältä ->

halloween157 halloween158 halloween154 halloween155