halloweenP5   halloweenP4   halloweenP3

Hupaisia aaveita, pörröisiä hämähäkkejä, mustaa ja valkoista… siinä kiteytettynä halloween juhlakattaus tälle syksylle. Myös oma versioni oranssista irvistäjästä on mukana juhlassa.

Halloween hämähäkit askarreltiin mahdollisimman tummista piipunrasseista. Yhteen otukseen kului viisi pitkää piipunrassia, joista 4 muodosti yhteensä kehon 8 jalkaa. Yhdestä muotoiltiin keskiosa ja perä. Pienet puuhelmet liimattiin silmiksi. Tämä oli aikuisten puuhaa kun lasten motoriset taidot ei ihan vielä riittäneet, mutta pääsivät kuitenkin valitsemaan hämpyille silmät.

Löysin muuten kaikki kuvissa näkyvät mustat pöytätabletit paikallisesta citymarketista, vieläpä tarjouskorista!

Jack O´Lantern -kynttilät teki helposti leikkaamalla mustasta kartongista silmät, nenän ja suun, jotka liitin kaksipuoleisella teipillä kiinni oransseihin kynttiläkippoihin. Aavekynttilät askartelin leveästä maalarinteipistä. Ensin piirsin silmät sekä suun ja sitten väritin ne mustalla tussilla ja kiinnitin valkeisiin kynttilöihin. Melko simppeliä!

Halusin laittaa vieraille illan menun näkyviin, joten leikkasin mustasta kartongista vielä noidan linnan, jonka kiinnitin peiliin. Valkoisella kynällä menuteksti erottui. Kerättiin poikien kanssa pihalta oksia valomaljakkoa varten. Olipa muuten hyvä että tuli ostettua pattereilla toimivat valot jolloin kytkimenkin sai upotettua maljakon sisään pois näkyvistä :) .

Pähkäilin pitkään servettiasiaa ja etsin netistä sopivia servetin taittelumalleja origamiohjeita myöten, mutta en löytänyt kivaa halloweeniin istuvaa aihetta. Päätin lopulta tehdä serveteistä kummitusperhoset. Onhan Mauri Kunnaksen Hui Kauhistus! -kirjassakin mm. kummituskissa ja kummituspapukaija joten miksei kummitusperhosia sitten meillä! Valkoinen servetti siis taitellaan perhoseksi ja tussilla voi lisätä silmät jos haluaa. Ohjeen perhoseen nappasin netistä: Tavin`s Origami Instructions.

Karrrrmivan iloista kummitusjuhlaa kaikille ja P.s. syökää vaikka ”kärpässieniä” joita minäkin tarjoilin vierailleni! Katso kuvat alempana.

halloween7 halloween2

halloweenP2 halloweenP1 halloweenP6