grillikattaus14 grillikattaus12 grillikattaus9 grillikattaus13
P
erjantain kunniaksi esittelen teille ihastuttavan kattauksen kesäiltaan. Tämä grillikattaus saa veden kielelle jo kun pöytäseurueessa vasta odotellaan grilliherkkujen valmistumista! Pöytäkoristeissa on käytetty hauskoja vihertäviä luonnonantimia, eikä niiden valmistaminen ollut kovin työlästä. Katso ohjeistani miten grillikattaus tehtiin, ja miten ananas tai herneenpalot taipuivat kynttiläkoristeiksi!

Aloitin kattauksen rakentamisen pohjalta, eli kaitaliiinasta sekä pöytätableteista. Mielessäni oli alusta alkaen ajatus tehdä myös koreita vihannes- ja hedelmäkynttilöitä, joten vihreää väriä oli tiedossa siis pöytään. Tästä syystä valitsin kaitaliinaksi myös raikkaan vaaleanvihreän (keväänvihreä) kreppipaperirullan (Heydan valikoimista). Halusin pitää juhlakattauksessa tietyn maskuliinisen otteen mm. väri- ja ruokaliinavalinnoissa, sillä grillaus mielletään usein aika miehiseksi puuhaksi joten pidin sitä sopivana. Mustat tabletit ovat olleet käytössä aiemmin mm. Halloween-kattauksessani, siitä lisätietoa täältä ->

Vihanneksilla ja hedelmillä koristellut valkoiset kynttilät oli melko helppoja tehdä. Lasten syötyä herneenpalot tyhjiksi herneistä irroitin varovasti palon puoliskot toisistaan. Laitoin kynttilöiden ympärille aluksi sopivan tiukat kuminauhat, jotta palkojen asettelu kynttilän reunaan sujui näppärästi, kun ne sai ujutettua kuminauhan alle. Sitten sidoin koristenarun tiukahkosti palkojen ympärille, jonka jälkeen poistin turhan kuminauhan kynttilästä. Yhteen kynttilään tein vastaavan koristelun vesimelonin kuorista. Leikkasin kuoret suorakaiteen muotoisiksi paloiksi ja kokosin kiinni kuten herneenpalot.

Tuore ananas on super ihana ja näyttävä koriste! Sisältö maistuu grillattunakin ja ulkokuori sopii koristeeksi. Ananaksen hattu leikattiin irti ja sitä voi käyttää aivan sellaisenaan pöydän kaunistuksena! Kun hedelmäliha on tallessa ananaksen sisältä, voi kuoren sisälle kätkeä kynttilän! :) Päädyin valkoisiin kynttilöihin sillä ne sopivat kauniisti vihreän kanssa eikä juhlakattaus ole liian räikeä, jolloin itse grilliruoka pääsee hyvin esille.

Valkoiset isot lautaset olivat kattauksessa nyt parhaat jotta grilliateria erottui edukseen. Pihviveitset täytyi tietysti kattaa mukaan juhliin ja päätin kietoa aterimet pihalta kerättyihin vaahteran oksiin. Ruokaservetit oli tarkoituksella hiukan maskuliinisempaa tyyliä ja niissä oli myös ripaus vihreää väriä mukana. Liinat asettelin viinilaseihin, josta ne nousivat kivasti esille. Nousiko vesi kielelle? Iloisia grillihetkiä kaikille! 

grillikattaus11 grillikattaus grillikattaus3