mothersday2 mothersday3 mothersday5 mothersday4
Brittihoviin saatiin uusi pieni prinsessa ja pian juhlitaan meilläkin äitienpäivää. Hiukkasen kuninkaallista loistoa lienee siis paikallaan! Usein äitienpäivänä kokoonnutaan juuri pöydän ääreen nauttimaan yhteisestä ajasta kera mummojen, mummien ja äitien. Juhlakattauksen inspiraationa ovat valkovuokot, nuo ihanat, herkät äitienpäivän kaunistajat! Pöydässä esillä on vaaleita sävyjä, valkoista, hopeaa, harmaata ja hiven keltaista. Äitienpäivä on tyylikäs ja harmoninen :) .

Valitsin alusliinan kattauksen rakentamisen pohjaksi ja valkoinen oli tähän juhlaan minusta ainut oikea valinta. Liinan päälle levitin pitkittäin kaitaliinan, jonka virkaa toimitti tosi upean kimaltava, hopeanvärinen metallikreppipaperi. Jätin paperin tarkoituksella löyhästi jotta liina aaltoili pöydän pinnassa. Tämä Heydan rulla on kooltaan 50X250cm, se riittää siis pidempäänkin pöytään ja sitä voi hyötykäyttää askarteluissa juhlien jälkeenkin.

Halusin laittaa äitienpäiväkattaukseen esille juhlavat astiat, joten päädyin Arabian valkeisiin Lumi-sarjan lautasiin. Ruokaliinat ovat harmaasävyiset isohkot pellavaliinat, jotka taittelin kaulahuiviksi viinilasin jalan ympärille. Askartelin mukaan servettirenkaat joiden avulla ruokaliina pysyi hyvin muodossaan. Hopeisten servettirenkaiden teko-ohjeen löydät sivuiltani täältä ->. Tällä kertaa ei pistelty neulalla sydänkuviota, vaan käytin Heydan sydäntarrateippiä renkaan ympärille ja tarrakukkia viimeistelyyn.

Kauniit valkovuokot keräsin lasten kanssa ulkoa ja halusin että kukat tulevat näyttävästi esille kattauksessa, siispä valitsin niille myös näyttävät maljakot. Metalliset kruunut ovat kynttilälyhtyjä mutta nyt ne toimivat kukkamaljakoina :) . Löysin kruunulyhdyt Jyskistä, väreinä oli ainakin tuo valkoinen ja vihertävän harmaa. Kumpi on muuten sinun suosikkisi? Kirjoitin hopeatussilla tummempaan lyhtyyn sydänkoristeen keskelle vielä tekstin: Mom.

Tunnelma kaipasi jotakin pientä lisäystä, niinpä kiinnitin ikkunaa vasten roikkumaan vaaleankeltaisen suuren paperikukan (halkaisija n. 40cm) mikä on myös Heydan valikoimissa. Samassa paketissa tuli vastaavat vaalean- ja tummanvihreät haitarikukat, joista jokainen on hiukan eri kokoa. Helppoa koristelua!

Meillä on nyt pöytä katettu, tarjottavista saavatkin sitten huolehtia perheemme miehet. Hyvää äitienpäivää!

                                       mothersday1